• Suomeksi
  • In English
älykkyyttä kulunvalvontaan

Ariki tunnistaa kasvot ja laittaa varjokulkijat kuriin

Luvattomat ja turvamääräyksiä kiertävät kulkijat joutuvat pian ahtaalle. Kulunvalvontapisteiden uusimmiksi aseiksi on saatu biometriikkaa hyödyntävät 3D-kasvontunnistus ja varjokulkemisen esto.

Kulunvalvonnan turva-aukot tuottavat jatkuvasti päänvaivaa kriittisten kohteiden turvallisuudesta vastaaville. Järjestelmistä halutaan luotettavampia ja nopeammin toimivia. 3D-kasvontunnistus ja varjokulkemisen esto auttavat kattavamman valvonnan toteuttamisessa.

“Uudet älyratkaisut perustuvat biometriikkaan. Kasvojen infrapunatunnistuksessa erottuvat jopa kaksoset toisistaan kahdessa sekunnissa 0,8 - 1,5 metrin etäisyydeltä. Sensoriteknologian avulla valvotaan myös, ettei ylimääräisiä henkilöitä kulje luvallisten kulkijoiden vanavedessä. Paikalla olevien henkilöiden määrä voidaan laskea sekä seurata kulkijoiden liikkumista ja kulkusuuntia. Kriittisimmät pisteet voidaan varustaa vaikkapa iiris-tunnistimin,” kertoo myyntijohtaja Jarmo Saari Ariki Oy:stä.

Ruuhkapisteet kaipaavat eniten automatisoitua tunnistusapua

Kulunvalvonnan ongelmat kärjistyvät ruuhkapisteissä. Usein jo valvonnan nykytason säilyttäminen on haastavaa kuormitustilanteissa. Henkilötunnistuksen tason nosto on monissa paikoissa tarpeen ja sen toteuttaminen edellyttää automatisoituja älyratkaisuja.

“Lähdimme kartoittamaan olemassa oleviin kulunvalvontajärjestelmiin sopivia älyratkaisuja. Näimme vauhdilla kehittyneen biometrisen tunnistuksen soveltuvan erinomaisesti kriittisten kohteiden turvatason nostoon”, selostaa Ariki Oy:n toimitusjohtaja Tuula Kanerva.

Ariki Oy on läpivalaisulaitteiden ja metallinilmaisinporttien asiantuntijatoimittaja, joka arvioi biometriikan turvaratkaisujen tuovan yritykselle merkittävää uutta kasvua. Kumppaneita ovat kulunvalvontajärjestelmiä toimittavat yritykset. Kiinnostuneita asiakkaita on niin yksityisen kuin julkisen sektorin toimijoissa.

Uutuudet jo Suomessa

Arikin SMART -tuoteperheeksi nimetty kokonaisuus on esillä Finnsec -turvamessuilla 13.-15.11.2013 (osasto 6b125). Kokeiltavana ensi kertaa Suomessa ovat: Broadway 3D -kasvontunnistus, TDFlex® -varjokulun esto ja EyeAccess -iiristunnistin. Jokaisen tehtävänä on varmistaa, että vain ja ainoastaan oikeat henkilöt pääsevät valvottuun kohteeseen.

 

Lisätiedot

 Ariki Oy
Sinimäentie 8 B, 02630 Espoo
Jarmo Saari, myyntijohtaja, puh. 0207 7659 361, jarmo.saari(at)ariki.fi
Tuula Kanerva, toimitusjohtaja, puh. 020 7659 360, tuula.kanerva(at)ariki.fi
www.ariki.fi 

Yritys

Ariki Oy on palveleva asiantuntijayritys, jonka avulla kriittiset turvatarkastukset ja kulunvalvonnan tehostaminen hoituvat juuri oikealla tavalla. Sovitamme huipputekniikan täydelliseksi kokonaisuudeksi, johon kuuluvat järjestelmien toimitusten lisäksi myös huolto, koulutus ja konsultointi.

« takaisin